Bifokala linser

I takt med att man blir äldre försämras synen. Ett sätt att korrigera ålderssynthet är genom bifokala linser. Det sätt på vilket bifokala linser fungerar påminner mycket om glasögon. Bifokala linser finns som både mjuka linser och stela, gasgenomträngliga linser. Den bifokala linsen har en huvudstyrka, som används när linsbäraren ser saker på avstånd. Vidare har den bifokala linsen ett annat något mindre område, med en annan styrka, som används vid till exempel läsning.

Kontaktlinser till bra priser – Snabbt, enkelt och billigt hos Lensway

Det finns vissa signaler som kan tyda på att du behöver bifokala linser. Exempelvis kan detta vara att du måste flytta vissa saker längre bort för att tydligt kunna uttyda dem. Det kan också vara att du tycker det är extra jobbigt att utföra vissa typer av uppgifter på nära håll. Huvudvärk och svårigheter med att läsa i dunkel belysning är andra tecken på att du är i behov av bifokala linser. Vidare kan en sådan sak som att alla dessa tecken försämras ju längre dagen går vara en indikation på att du behöver bifokala linser. Med hjälp av bifokala linser får man så kallat simultanseende och ser både på långt och nära håll.

Bifokala linser har zoner i den centrala delen av linsen för syn på långt respektive nära håll. För att få hjälp med att skaffa bifokala linser måste du först och främst uppsöka en legitimerade optiker. Vidare bör du även kontinuerligt följa upp detta besök för att spåra eventuella förändringar beträffande din syn. Minst en gång per år är rekommenderat. Det beror på vilken typ av brytningsfel man har, huruvida man kan använda sig av bifokala linser eller inte. Det avgjort enklaste sättet att köpa bifokala linser är att göra det över Internet. Kom dock ihåg att du alltid måste ha en ordination från in legitimerade optiker innan du får köpa bifokala linser.

Hos de olika företagen som säljer bifokala linser på nätet kan du också få en viss vägledning beträffande vad som passar just dig och dina behov. Om man får fel typ av linser kan detta orsaka svåra komplikationer. Det finns de som säger att man inte bör använda linser efter att man fyllt 40 år. Detta är emellertid en myt. Det finns ingen sådan åldersgräns. Detta är mycket viktigt att komma ihåg, i synnerhet då bifokala linser ofta är det perfekta alternativet för de som lider av åldersynthet. Idag det många äldre som har slutat med att använda läsglasögon och istället väljer att bära ett par bifokala linser.