Endagslinser

Kännetecknande för en endagslins är att du bär den under en dag. Endagslinser ger dig en komfort från första stund. Den stora fördelen med att skaffa endagslinser är att dessa minimerar risken för irritation i ögonen. Om du använder linser sporadiskt är endagslinser ett perfekt val för dig. Men endagslinser passar även bra för dig som lever ett mycket aktivt liv sportande, resor och fester. Var dock medveten om att endagslinser kan ta stor plats i ditt bagage om du ämnar åka ut på en längre resa. Endagslinser finns i dagsläget för de allra flesta synfel. I regel behöver du inte ha någon linsvätska. Likväl kan det vara bra att ha detta i reserv ändå.

Kontaktlinser till bra priser – Snabbt, enkelt och billigt hos Lensway

Endagslinser är särskilt bra till barn. Endagslinser kan också lindra allergiska besvär då användandet av dessa minskar bärarnas exponering av allergiframkallande ämnen jämfört med kontaktlinser av den typ som används flera gånger. Din optiker hjälper dig att skaffa rätt typ av kontaktlinser för just dina ögon samt hur du ska sköta dina linser. Kanske behöver du olika typer av styrka för ögonen. Att regelbundet uppsöka din optiker är viktigt för att säkra din ögonhälsa. Då du skulle uppleva eventuella problem med dina endagslinser, bör du ta ut dem samt kontakta genast ta kontakt med din optiker.

Obehag kan nämligen vara ett tidigt tecken på en mycket allvarligare komplikation. Om man får rätt behandling i ett tidigt stadium kan den vara avgörande för möjligheterna att förebygga problem. Det finns flera företag som kan hjälpa dig att hitta en bra försäljare av endagslinser på nätet. Konkurrensen mellan olika företag som säljer linser på nätet är stor. Läs därför noga på vilka erbjudanden som företagen lockar med. Ett vanligt lockbete är att du slipper betala frakten för de linser du beställer på nätet. Se alltid till att du är ren händerna innan du tar i dina endagslinser.

Undvik att bära endagslinserna när du är förkyld. Använd aldrig endagslinserna längre tid än det som är rekommenderat. Du ska heller inte använda endagslinserna över natten. Var också medveten om att endagslinser är lite tunnare än de flesta vanliga mjuka kontaktlinser. Således kan det ta ett tag innan du känner dig helt bekväm med hantering och insättning. Det kan vara en god idé att ha ersättningslinser till hands. Om du tar mediciner kan dessa eventuellt göra att dina ögon lätt blir torra. Ta därför kontakt med din optiker om du använder läkemedel.