Färgade linser

Om man vill ändra sin ögonfärg kan man skaffa färgade linser. Genom att skaffa en ny ögonfärg förändrar man, på ett radikalt sätt, sitt utseende. Med färgade linser är det möjligt att skifta till i stort sätt ögonfärg vilken ögonfärg som helst. Man kan ha en färg under dagen och en annan under partyt på kvällen. Men det är naturligtvis möjligt att skaffa sig färgade linser även om man lider av ett synfel. Det enklaste sättet att skaffa sig färgade linser är att köpa dessa över Internet. De vanligaste linstyperna i kategorin färgade linser är Opaque och Tinted. Opaquelinsen har ett ytligt färglager och släpper därmed inte igenom så mycket av den dina ögons ursprungliga färg då de är heltäckande. Således fungerar denna lins bäst för dem som ämnar helt byta ögonfärg.

Kontaktlinser till bra priser – Snabbt, enkelt och billigt hos Lensway

Tintedlinsen släpper emellertid till viss del igenom ögats naturliga färg genom sitt färglager. Linstypen Tinted passar därför bäst för dem som har en ljus ögonfärg som de vill förstärka. Det finns flera saker som man bör kontrollera innan man köper färgade linser. Först och främst bör man undersöka hur länge de färgade linser kan vara fästa vid ögat. Det kan exempelvis vara endagslinser eller månadslinser. Det finns en uppsjö av alternativ för dig välja bland för dig som vill skaffa färgade linser. Då du beställer färgade linser över Internet ska du också kontrollera vilken leveranstid som är utsatt.

Beroende av hur ofta du ämnar använda dina färgade kontaktlinser styr vilken sorts linstyp du ska välja. Om du använder linser vid ett fåtal tillfällen är endagslinser att rekommendera. Var medveten om att det är av stor vikt att man sköter sina färgade linser på ett bra sätt. Detta gäller oavsett om endast används av kosmetiska skäl eller för att avhjälpa ett synfel. Vanligt är att det samlas olika typer av bakterier under linsen. Slarvar man eller hanterar sina färgade linser på ett dåligt sätt kan detta leda till komplikationer som i förlängningen kan få allvarliga effekter.

I vissa miljöer kan också linser göra mer skada än nytta för ögonen. Får man beläggningar på sina linser kan detta medföra en torrhetskänsla samt en viss irritation. Hur dessa beläggningar uppstår, samt vad de får för effekt, skiljer sig dock mellan olika individer. Att skaffa färgade linser är också ett bra sätt om man endast vill förstärka den ögonfärg man redan har. Marknaden för färgade linser har ökat drastiskt under den senaste tiden. Om man väljer att ha färgade linser av kosmetiska skäl så ändrar detta inte ditt sätt att se på din omgivning. De färgade linserna har nämligen en öppning i mitten av linsen. Vidare har de färgade linserna samtliga de fördelar som en vanlig lins har. Många har exempelvis ett inbyggt UVB- och UVA-skydd. Detta fungerar som ett skydd mot de skadliga strålar som kommer ifrån solen.