Månadslinser

Då du bär månadslinser tas dessa ur varje kväll och läggs i desinficerande linsvätska och sätts i igen på morgonen. Vissa fungerar dock bra att sova med. När du månadslinser under en månad ska dessa slängas och bytas ut mot ett par nya. Detta oberoende om du använt dina månadslinser varje dag eller inte. Månadslinser är i regel ett prisvärt alternativ. De finns i flera olika märken, färger och funktioner. Månadslinser är relativt enkla att hantera. Emellertid kräver de kontinuerligt skötsel med linsvätskor och etui.

Kontaktlinser till bra priser – Snabbt, enkelt och billigt hos Lensway

Efter att månadslinser rengjorts så ska de förvaras linsen i ett etui fyllt med linsvätska över natten. Månadslinser finns för de allra flesta typer av synfel. Månadslinser kan exempelvis korrigera närsynthet, översynthet och i vissa fall även brytningsfel. Om man lider av en låg astigmatism är det också möjligt att använda sig av månadslinser. Priset på månadslinser är varierande beroende på hur många man köper samtidigt samt vilken typ behöver. Innan du väljer att skaffa ett par månadslinser ska du ta kontakt med en optiker. Optikern kan avgöra om månadslinser passar just dig och dina behov.

När du bär ett par månadslinser ska du regelbundet, helst en gång per år, uppsöka din optiker för att kontrollera dina ögon. Om du slarvar med hanteringen av dina månadslinser kan detta leda till komplikationer som i vissa fall kan bli mycket allvarliga. Skulle du får man beläggningar på dina månadslinser kan detta medföra en torrhetskänsla samt en viss irritation. Det varierar dock mellan individer hur dessa beläggningar uppstår samt vad de får för effekt. I de flesta fall så utgör det ingen fara för synen i stort. I vissa fall kan problem med månadslinser leda till att man får permanent nedsatt syn.

På Internet finns det flera olika hemsidor där du kan jämföra priset på olika månadslinser. Att handla månadslinser på Internet är bekvämt, enkelt och framför allt billigt. Det finns olika specialutförande på månadslinser. Dessa är för dig som vistas i torr miljö eller har lite torra ögon; för dig som är mer flexibel i ditt användande (dagtid ibland och dygnet runt ibland); för dig som är i behov av olika styrkor på långt respektive nära håll. Vidare finns det månadslinser för presbyopi. Dessa månadslinser är utformade gör dig som behöver olika styrkor på lång och nära håll men samtidigt vill kunna bära linserna dygnet runt, utan att behöva ta ur dem. Om du använder linser vid ett fåtal tillfällen är dock endagslinser att rekommendera.